Header foto Vn Kozijntechniek logo
Materialen, kunststof, aluminium, houten kozijnen en deuren, polyester dakkapellen

Materialen

Kunststof

Kunststof kozijnen zijn zo populair omdat ze vele voordelen bieden:

  1. gemak en wooncomfort
  2. sterke isolatie (heeft een 60% betere isolatie waarde dan hout, 30% beter dan aluminium)
  3. milieuvriendelijker dan hout en aluminium
  4. duurzaam (langer dan 50 jaar)
  5. voordelig in prijs

Het gebruikte kunststof van VN KozijnTechniek is kleurecht (UV filter), vormvast en bestendig tegen extreme weersomstandigheden. VN KozijnTechniek voorziet de profielen van gegalvaniseerd stalen kokers om de duurzaamheid van uw ramen en deuren te kunnen garanderen.

Vooral de laatste jaren zijn kunststof kozijnen ook in esthetisch opzicht een volwassen product geworden. De kunststof modellen sluiten aan op de Nederlandse bouwstijl en de typisch Nederlandse kleurstelling. Kunststof is in circa 40 kleuren te krijgen, met en zonder houtnerf.

Kunststof is makkelijk over te schilderen wanneer u een andere kleur wilt hebben na een aantal jaren.

Hout

Mooi hout heeft een natuurlijke, warme uitstraling. Daarbij hebben moderne houten kozijnen en deuren een uitstekende detaillering, fabricage en afwerking.

De oorsprong van het Meranti hout is Maleisië en Indonesië. Helaas is geen FSC gekeurd Meranti hout meer te krijgen in Nederland.

Het hout is gelamineerd en gevingerlast, waardoor een uiterst sterk product ontstaat. Toch wordt slechts 2 jaar garantie gegeven tegen kromtrekken.

Hout moet regelmatig onderhouden worden. Het moet jaarlijks worden schoongemaakt, jaarlijks op de verflaag gecontroleerd worden, elke 2 jaar moeten kleine punten bijgewerkt worden en elke 4 jaar heeft het hout een goede schilderbeurt nodig om de duurzaamheid van ruim 50 jaar te waarborgen.

VN KozijnTechniek levert het hout reeds af met minimaal 2 gespoten verflagen in de gewenste kleur.

Aluminium

Aluminium kozijnen hebben een moderne, dynamische uitstraling. Naast kozijnen en deuren bestaat de collectie uit (extreem grote) schuifpuien en harmonicadeuren. Ter vervanging van stalen kozijnen is een uiterst smal aluminium profiel ontworpen. VN KozijnTechniek isoleert al haar aluminium producten met een kunststof ‘koude brug’ aan de binnenzijde van het profiel. U heeft dus geen condens bij onze aluminum producten aan de binnenzijde.

Aluminium is een zeer duurzaam materiaal dat weinig onderhoud behoeft. Net als bij kunststof en hout dient met het jaarlijks schoon te maken.

Door middel van een poedercoating (moffelen) wordt de levensduur van de aluminium kozijnen verlengd en is het mogelijk om vele kleurstellingen te verkrijgen. Ook kunt u kiezen uit verschil in kleur tussen de binnenzijde en de buitenzijde van uw kozijn.

Aluminium is stijver dan kunststof en hoeft dus niet in het productieproces verstevigd te worden aan de binnenzijde. Aluminium heeft een zeer ruim assortiment aan profielen en is dus breed toepasbaar. Voor de woningbouw met simpele kozijnen en deuren heeft het eigenlijk geen voordelen ten opzichte van kunststof.

Polyester

VN Kozijntechniek maakt zijn dakkapellen van polyester sandwich platen. Deze zijn mooi, keihard, duurzaam en onderhoudsvrij. U kiest voor een dakkapel die niet kiert en lekt en die een hoge isolatiewaarde heeft.

Polyester is het materiaal dat ook gebruikt wordt bij zwembaden, boten en vliegtuigen. Stevig materiaal dus. Maar wat is het eigenlijk ? Het is een soort glas. Dus het is transparant, 1 mm dik en flexiebel. Vooral zijn stevigheid en flexibiliteit heeft van polyester een gigantisch succes gemaakt.

Wat is de samenstelling van polyester?

Polyester wordt in een mal aangebracht, bijvoorbeeld een kunststof of gladde houten mal. Vervolgens wordt er een hechtingslaag aangebracht. Dit is een chemische lijm die goed hecht.

Vervolgens word een glasvezel mat aangebracht op de ondergrond. Een glasvezel mat lijkt op een stoffen mat, maar is in werkelijkheid een mat bestaande uit stukjes glas die het geheel flexiebel houden.

Hierop wordt een liquide laag glas polyester (hars) aangebracht met een beetje verharder erin. De twee vloeistoffen zullen met elkaar reageren en zullen binnen het uur hard worden. Hierna wordt er een nieuwe glasvezel laag en liquide polyester laag aangebracht om zo tot 1 mm dikte te komen.

Om deze transparante laag een mooi aanzicht te geven wordt er een speciale topcoat op aan gebracht. Deze laag bevat de kleur (het pigment) naar uw keuze. De laag zelf bestaat uit polyester met was. Deze was zal tijdens het uitharden naar boven komen en het geheel laten op blinken.

Polyester is een zeer sterk materiaal. Voor een dakkapel worden 2 van deze platen gemaakt en daartussen een zeer isolerend schuimblok aangebracht met verstijvingen ronde de hoeken en het kozijn.

Staal

Wij produceren in onze staal- en aluminium fabriek geen stalen kozijnen voor de particuliere markt. Wel renoveren wij oude stalen ramen door middel van een ultra slank aluminium profiel dat in detaillering sterk lijkt op het oorspronkelijke stalen kozijn. Staal wordt nog zelden gebruikt in de woningbouw. Het is duur, en het heeft teveel nadelen in isolatie ten opzichte van de alternatieven.

 

BTW actie 2013


Nieuwe kozijnen in woning VN KozijnTechniek

Nieuwe kozijnen in woning VN KozijnTechniek

Nieuwe kozijnen in woning VN KozijnTechniek

Copyright (c) VN KozijnTechniek